Стартап програми за студенте у БИТФ и НТП

  •  IMAGINE IF!, програм подршке стартапима у области здравства, у организацији Innovation Forum-a и Научно-технолошког Парка Београд, у партнерству са Health Tech Lab организацијом, одржаће се у периоду март-јун 2020. године по други пут у Београду, док ће позив за пријаве бити отворен 15. јануара.
    Програм ће понудити  иноваторима и предузетницима у области фармације, медицине, биоинформатике, базичне науке и другим сродним областима прилику за добијање менторске подршке од стране локалних и светских лидера у свету индустрије здравства и умрежавање са 10,000 иноватора преко глобалне платформе Innovation Forum-a. Победничком тиму IMAGINE IF! Serbia биће уручена и новчана награда у износу од €2000.  Победник IMAGINE IF! Serbia такмичења придружиће се победницима осталих огранака Innovation Forum организације на глобалном IMAGINE IF! такмичењу у Барселони и имаће прилику да се повеже са глобалном мрежом ментора, инвеститора и експерата који ће омогућити брз развој њихових идеја.
    Најбољи тимови одмериће снаге у циљу освајања додатне финансијске и менторске подршке на глобалном нивоу, као и бесплатног коришћења лабораторијског простора у периоду од 6 месеци са циљем даљег развоја својих пословних идеја.
    IMAGINE IF! такмичење фокусирано је искључиво на стартапе из области здравства, укључујући нове или унапређене врсте терапија, уређаја, дијагностике, различита софтверска решења која обухватају вештачку интелигенцију или машинско учење и друге технологије усмерене на све области здравства. Пожељно је да стартапи већ имају развијен бизнис план.
  • Иновациони форум (Innovation Forum-скраћено IF) је глобална организација која за циљ има да подстакне развој иновација у области здравства, потпомогне преносу научних открића у индустријска решења са значајним утицајем на здравље пацијената, и створи платформу за бољу комуникацију и сарадњу измедју академских институција, индустрије, инвеститора и државе. Innovation Forum глобално окупља преко 10,000 иноватора са 3 континента (Америке, Европе и Азије). Основана на универзитету у Кембриџу, након скоро 10 година рада организација стратешки сарадјује са преко 20 најбољих светских универзитета, укључујући универзитете Oxford, Harvard, UCL, ETH, EPFL, Stanford итд. Спонзори и дугогодишњи партнери Innovation Forum-a су глобални лидери из света медицине, фармације и технологије, укљућујући: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Roche, Pfizer, GE Healthcare itd.
    Више на: https://inno-forum.org  За сва додатна питања слободно нам се јавите на: imagineif.serbia@inno-forum.org.
  • ParkUP! интезиван петодневни програм учења, рада и дружења са циљем да студенти закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/ уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартап-а.  Следећи програм ће бити организован 19-26.фебруара 2020. године. Пријаве ће бити отворене од 23.12.2019. године . Више информација на: https://ntpark.rs/parkup/.
    Учешћем студената у овом програму се рачуна пракса.
  • Colosseum sport tech је јединствени програм намењен стратповима који развијају иновације у области sport-tech. Позив ће тек бити објављен, а
    више информација можете погледати на: https://www.colosseum-serbia.rs/
Bookmark the permalink.

Comments are closed.