Стручна посета Депоу Земун

Студенти прве године мастер академских студија, као и студенти друге и треће године основних академских студија Машинског факултета у Београду, у оквиру предмета Теорија вуче и Железнички системи, посетили су Депо у Земуну – Специјализовану радионицу за одржавање електромоторних возова и путничких вагона.

Вишегодишња веома успешна сарадња Катедре за шинска возила Машинског факултета и железничког предузећа „Србија Воз“ а.д. представља основ за развој кадрова у области железничког машинства, који је у овом тренутку дефицитаран и преко потребан за будуће планове проширења ТПС Земун.

Студенте је поздравио господин Александар Ђорић, руководилац ДЕПО-а. После упознавања са мерама заштите, безбедности и здравља на раду, млади академци су обишли Специјализовану радионицу. Шефови неких од сектора представили су делатности радионице и организацију процеса одржавања електромоторних возова и путничких вагона.

Одржавање шинских возила представља најдужу фазу у животном циклусу једног железничког возила. Зато је упознавање са расположивим ресурсима веома важно и корисно за студенте Машинског факултета. Током обиласка хала за одржавање електро-моторних возова студенти су имали прилику да се упознају са организацијом процеса одржавања, као и проблемима и изазовима који их прате у оквиру процеса обезбеђивања адекватне поузданости и распосложивости железничких возила.

Стручне посете су саставни део наставе на Машинском факултету и од великог су значаја за студенте јер је то добар начин да теоретска знања стечена током студија употпуне и практичним. Поред стручних посета, руководство „Србија Воза“студентима. основних и мастер академских студија Катедре за шинска возила и да у тој организацији омогућава да у тој организацији реализују и стручну праксу и добију стручну помоћ при изради завршних и мастер радова.

 

(Извор: Катедра за шинска возила)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.