Машинијада 2019: Добар старт београдског Машинца и прва златна медаља из знања

Студенти Машинског факултета у Београду добро су стартовали на такмичењима у знању, која се одржавају у оквиру 59. Машинијаде у Бечићима. Јелена Петровић и Душан Божић, студенти прве године основних академских студија донели су тиму Машинца прво место и прву златну медаљу из Математике 1, док су њихове мало старије колегинице, Ана Анђелковић и Николина Вејиновић, освојиле високо друго место на такмичењу из Механике флуида.

Када је реч о спортским такмичењима, представници Машинског факултета у мушкој конкуренцији надметали су се у фудбалу, рукомету и шаху. У четвртфиналној утакмици турнира у фудбалу, тим Машинског факултета је савладао и екипу из Крагујевца са 2:0 и пласирао се у полуфинале, у којем се састаје са тимом Машинског факултета из Зенице. И рукометаше Машинског факултета очекује полуфинална утакмица са колегама из Крагујевца, пошто су у четвртфиналу савладали тим Новог Сада, резултатом 22:16.

На шаховском турниру, који је, такође одржан у среду, мушка екипа Машинског факултета освојила је друго место, док су њихове колегинице заузеле треће место. Такмичења у знању и спорту настављају се и данас.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.