Машинијада 2019: Трећи такмичарски дан

Студенти Машинског факултета остварили су добре резултате на такмичењима у знању из Отпорности материјала и Математике 2, која су одржана трећег дана Машинијаде у Бечићима. Двојац у саставу Владан Вуковић и Филип Лакић, студенти друге године основних академских студија, освојили су друго место на такмичењу из Отпорности материјала, док су њихове колеге, Антонина Антонић и Филип Собић, заузели  треће место у знању из Математике 2.

Доста успешни су били и чланови спротске репрезентације београдског Машинца. Женски фудбалски тим пласирао се у финале турнира у женском фудбалу, пошто је у полуфиналу савладао тим Машинског факултета из Сарајева, резултатом 2:1.  За разлику од колегиница, фудбалери Машинца нису успели да се пласирају у финале. Они су заустављени у полуфиналу где је победу од 5:1 однела екипа Машинског факултета из Зенице.

Мушки кошаркашки тим Машинца пласирао се у финале кошаркашког турнира, после рутинских победа над екипом Машинског факултета из Ниша у четвртфиналу, и екипом Машинског факултета из Подгорице у полуфиналу. Финална утакмица очекује и кошаркашице, које су у полуфиналу надиграле тим Машинског факултета из Краљева.

Рукометашима Машинца, финале је измакло за длаку. О томе најбоље говори веома тесан резултат полуфиналног меча од 16:15 у корист тима Машинског факултета из Крагујевца. У сличној ситуацији су се нашле и рукометашице.  У веома узбудљивој полуфиналној утакмици, која је завршена извођењем пенала, победу је, на жалост, однео тим Машинског факултета из Краљева.

Одбојкаши и одбојкашице Машинца такмичење су завршили у четвртфиналу одбојкашког турнира. Стонотенисери су такође заустављени у четвртфиналу, док су њихове колегинице заузеле треће место.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.