Први такмичарски дан на Машинијади и прва победа фудбалера Машинца

Овогодишња Машинијада у Бечићима започела је спортским такмичењима, а мушка фудбалска екипа београдског Машинца забележила је  своју прву победу. У утакмици осимине финала у фудбалу, наши студенти су победили екипу из Бања Луке, резултатом 4:2.

Данас, другог дана такмичења, фудбалери играју четвртфиналну утакмицу против Машинског факултета у Крагујевцу. Кад је реч о осталим спортовима, на терен с излазе и рукометаши и рукометашице Машинца, као и мушки одбојкашки тим, а шахисти и шахисткиње играју свој први шаховски меч.

Наше студенте очекују и такмичења у знању из Математике 1 и Механике флуида. Сутра су на распореду такмичења из Отопорности материјала и Математике 2, а у петак, 3. маја из Машинских елемента, Термодинамике и Механике.

Студентска репрезентација Машинског факултета у Београду борави у Бечићима, где учествује на 59. Машинијади – традиционалној манифестацији студената машинства из земље и региона, који се надмећу у знању из седам научних дисциплина и спорту.На овогодишњој Машинијади учествују представници 15 машинских факултета из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније и Словеније.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.