У сусрет 59. Машинијади

Овогодишња, 59. по реду Машинијада биће одржана од 30. априла до 4. маја у Бечићима у Црној Гори, договорено је на седници Заједнице организација студената машинства (ЗОСМ) којој су присуствовали представници 11 машинских факултета из Србије и држава региона. Седница ЗОСМ је одржана протеклог викенда  у Подгорици, а домаћин скупа био је Машински факултет Универзитета у Црној Гори.

Студенти са проф. др Игором Вушановићем, деканом МФ у Подгорици

Студенте је поздравио декан Машинског факултета у Подгорици, проф. др Игор Вушановић који је том приликом одржао изузетно мотивационо предавање на тему енергетике.  Другог дана посете за учеснике састанка организован је обилазак манастира Острог.

Машински факултет у Београду представљали су председник Савеза студената МФ Милош Ђоковић, председник Спортског удружења студената машинства „Машинац“ Љубомир Симеуновић, секретар Студентског парламента МФ Стефан Бердић и студент продекан Јагош Стојановић.

Седница ЗОСМ

Машинијада је традиционална манифестација која окупља студенте машинства и технике из држава са  простора бивше СФРЈ.  Учешће на овогодишњој Машинијади потврдили су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке, Требиња, Скопља и Љубљане.  И ове године будући инжењери надметаће се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге ће одмерити и у спротским дисциплинама (фудбал, кошарка, рукомет, одбојка, шах, стони тенис).

Студенти у посети манастиру Острог

За факултете и студенте који се надмећу у научним и спортским такмичењима, Машинијада је прилика да се јавности представе на најбољи могући начин.

Репрезентацију Машинског факултета Екипу Машинског факултета у Београду, као и ранијих година представљаће такмичари у знању и спортским дисциплинама.  Такмичаре у знању бирају асистенти који уједно и припремају изабране студенте за Машинијаду. Што се тиче спортских такмичења њих представљају студенти који су већ у некој од спортских екипа.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.