Гост МФ: др Салахудин Ахмед, ONR Global, Лондон

Др  Салахудин  Ахмед,  директор  за  научно-истраживачку делатност Глобалне агенције за морнаричка истраживања Сједињених Америчких Држава (US Office of Naval Resеаrch Global) са седиштем Лондону, гостовао је на Машинском факултету у Београду, где је одржао предавање на тему Programmatic Support of Scientific Research by the US Office of Naval Rese  rch Global“.

Добродошлицу др Ахмеду пожелели су  проф. др Милорад Моток, шеф Катедре за бродоградњу МФ и проф. др Игор Бачкалов са исте Катедре. Подсетимо, Машински факултет у Београду је успоставио успешну сарању са ONR Global прошле године током организације међународног научног  симпозијума  The  16th Internаtional Ship Stability Workshop, који је одржан у Београду.

Представљајући активности ONR Global,  др Ахмед је истакао да Агенција подстиче сарадњу међународне научне заједнице са  Морнарицом  САД  у истраживањима од заједничког интереса у оквиру научних дисциплина које обухватају  практично све инжењерске науке, рачунарство и информационе технологије, физику, хемију, биологију и математику… Затим је говорио о финансијским иструментима којима ONR Global подржава истаживачки рад, као и о научно-истраживачким активностима које су тој Агенцији занимљиве за финансирање.

Поред истраживача са МФ, предавању су присустовали наставници и истраживачи са других факултета и научних института Универзитета у Београду, који се баве фундаменталним и апликативним истраживањима, између осталог и механиком флуида, чврстоћом конструкција, нумеричким методама, науком о материјалима, акустичним и електромагнетним својствима различитих средина, итд.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.