Знање и тимски дух – рецепт за успех!

Pobednicki peharКада се споје знање, вештна и тимски дух успех је загарантован, поручили су студенти Машинског факултета у Београду, који су на 56. “Машинијади”, одржаној почетком маја у Будви, свом Факултету донели титулу апсолутног победника овог такмичења. За тај успех, како су рекли, велику захвалност дугују професорима који су их припремали за такмичење, као и руководству Факултета без чије подршке не би могли да отпутују на “Машинијаду”.

Студенти “Машинца” су у конкуренцији од 800 студената са 11 факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирали и у такмичењу у знању, али и у спортским надметањима, освојивши прво место у обе категорије, што им је донело титулу победника Машинијаде. На свечаности која је тим поводом уприличена у Студентском клубу на Факултету, студенте су поздравили декан Машинског факултета, професор др Радивоје Митровић и продекан за наставу, професор др Љубодаг Тановић.

Великим успехом и сјајним понашањем на “Машинијади” ви сте на најбољи могући начин репрезентовали Машински факултет, рекао је декан, професор др Радивоје Митровић. Честитајући студентима на победничкој титули, он је рекао да је њихово сјајно понашање гаранција ће они у будућности бити бољи део академске заједнице, који ће на прави начин показати своја знања,  компентенције и вештине које су стекли током студија на Машинском факултету.

Резултати које сте остварили дају вам за право да вам руководство Факултета и цело научно-наставничко веће на наредној “Машинијади” пружи још већу подршку да остварите још боље резултате, поручио је продекан за наставу, професор др Љубодраг Тановић.  Честитајући студентима, професор Тановић је рекао да ће његово задовољство победом на Машинијади бити веће уколико сви који су се такмичили стекну услов и упишу наредну школску годину. Он је указао и на велики допринос асистената и доцената који су припремали студенте за такмичење.

Знање без граница!

pehari znanjeНа овогодишњој “Машинијади” у Будви учествовали су студенати машинских факултета из Словеније, БиХ, Црне Горе, Србије и Македоније. Студенти Машинског факултета у Београду били су ипак бољи од својих колега са других факултета. У такмичењу у знању освојили су прва места у области термодинамике, машинских елемената, механике и математике 1, а постигли су запажене резултате и на такмичењу из математике 2, механике флуида и отпорности материјала. Такви резултати обезбедили су им прво место у овој категорији такмичења.

Стојановић Јагош и Спалевић Видан су освојили  прво место из математике 1. Машинијада је била одлично организована, али велику захвалност дугујемо професору, доценту  др Александру Пејчеву  који нас је вредно спремао за такмичење, као и управи Факултета и декану, у даху изговарају Јагош и Видан.  Њихове колегинице Анђела Орловић и Милана Шумарац, освојиле су друго место из математике 2. Није било тешко, али смо сплетом несрећних околности освојиле друго место, мало са сетом у гласу  наводе Анђела и Милана, додајући да су се на Машинијади лепо провеле и дружиле.

Вељко Петровић и Милош Петрашиновић освојили су треће место из механике флуида. Они су на “Машинијаду” стигли са ЕБЕЦ-Балкан такмичења у тимском дизајну, где су освојили прво место. Имали смо ту несрећу да се такмичимо истог дана када смо допутовали са ЕБЕЦ- Бакан такмичења које се тих дана одржавало у Подгорици. Ипак, додају они, дали смо све од себе и у јакој конкуренцији колега са других факултета освојили треће место.

Након дугог низа година, студенти Машинског факултета бриљирали су у такмичењу из машинских елемената, освојивши прво место у овој области. Веома смо поносни што смо освојили прво место баш из ове области, кажу Милена Радовановић и Немања Букушић. Њих двоје су пробили лед на такмичењу, јер су већ првог дана Машинијаде освојили прво место што је, како кажу, био велики подстрек њиховим колегама које је тек очекивало такмичење.

Владета Бошковић и Матија Василев, обезбедили су Машинском факулету прво место из механике. Према њиховим речима та победа је била очекивана, с обзиром да је Машински факултет традиционално победник на такмичењу из те области. Показали смо да је механика на Машинском факултету у Београду много јача него на осталим факултетима, истичу они не скривајући задовољство због остварних резултата. Теодора Саворовић и њена колегиница Марија освојиле су прво место из теромодинамике. Веома смо поносне због постигнутог успеха, конкуренција је била јака, истичу наше саговорнице, напомињући да је ипак од свега најбитније дружење.

studenti i asistentiИза успеха студената стоји екипа младих професора која је интензивно припремала тим за такмичење у знању. Један од њих је асистент Радослав Радуловић са Катедре за механику. Наши студенти су постигли веома запажен успех на такмичењу из механике, овојивши 97 бодова од могућих 100, што је била убедљива победа, истакао је Радуловић. Према његовим речима конкуренција је била изузетно јака, у односу на претходне године, тако да је прво место из механике у конкуренцији 11 екипа више него одлично.

Асистент, Александар Димић са Катедре за опште машинске конструкције је предводио екипу студената на такмичењу из машинских елемената. Наши студенти освојили су, може се слободно рећи убедљиво прво место из ове области, јер су са освојених 56,5 бодова од укупно 60, имали дупло бољи резултат од других, нагласио је асистент Димић. Према његовим речима у припреме за такмичење су ушли веома одговорно, можда чак и више него што је било потребно. Темпо је био изузетно напоран, али показало се да је то био исправан пут, закључио је Димић.

Спортски дух-инжењерска прецизност!

sportКада је реч о спортском такмичењу женски тимови “Машинца” освојили су прво место у шест дисциплина – шаху, фудбалу, кошарци, рукомету, стоном тенису и одбојци, док су њихове колеге бриљирали у одбојци и кошарци, мада су и у другим дисциплинама били успешни. Укупни резултати остварени у спорту донели су им прво место у генералном пласману и у овој дисциплини.

Спортски тимови Машинског факултета су ове године биле у доста ослабљеном саставу, али  постигнути резултати и у такмичењу у знању и у такмичењу у спорту показали су да је тимски дух прави рецепт за успех, нагласио је Никола Деспотовић, потпредседник Српортског удружења студената “Машинац”. Он је посебне честитке упутио колегиницама које су освојиле невероватан успех победом у готово свим спротским дисциплинама.

pobedniceМаја Милановић и Милица Булатовић донеле су Факултету златну медаљу у шаху. Одбраниле смо прошлогодишњу титулу и због тога смо веома поносне, јер је на овогодишњој “Машинијади” било много више такмичара него претходних година. Капитен женске кошаркашке екипе Марина Радовић, чији је тим освојио прво место не крије одушевљење.  Било је фантастично, иако напорно. Девојке су учествовале у великом броју спортова, ушле смо у свако финале. У кошарци смо показале максимум што је резултирало освајањем првог места, истиче Марина. Женска рукометна екпа такође је освојила прво место. Према речима капитена Наташе Радуловић, женски рукометни тим је био ослабљен, али су колегинице из других екипа ускочиле, што им је омогућило да дођу до финала, победе екипу из Ниша и освоје прво место. Женска фудбалска екипа је такође освојила прво место, иако је била са мањим бројем играча. И наша екипа је била ослабљена, али смо и поред тога освојиле прво место. У финалу смо победиле, додуше на пенале, екипу Крагујевца, показале умеће и донеле пехар у Београд, истиче капитен Ана Андрић.

PobedniciНикола Репац, капитен мушког кошаркашког тима, чија је екипа освојила прво место не крије задовољство због постигнутог резултата. Имали смо веома тешку утакмицу у финалу, али смо је ипак добили у последњим секундама меча, истакао је Репац, нагласивши да је ипак приоритет на Машинијади било међусобно дружење студената из земаља региона. Капитен мушког рукометног тима, Бајчета Богдан, чија је екипа освојила треће место, каже да су момци дали све од себе, иако им је недостајало пар играча који су иначе у стандардној екипи. Освојили смо треће место као и прошле године, рекао је Богдан, напомињући да рукометни тим до сада није бележио такве резултате. Уверен сам да смо поставили темеље једне екипе која ће у наредном периоду постићи још бољи успех, истакао је наш саговорник.

Мушка фудбалска екипа освојила је треће место. Љубомир Симеуновић захвалио је својим колегама и саиграчима на, како је рекао, феноменалном тимском духу, борбености и честитао им освојено треће место. Иван Бубуљ, члан мушке одбојкашке екипе, која је освојила прво место на спортском такмичењу, каже да им је то већ постала традиција, јер већ четврту годину за редом освајају такмичење. Наша одбојкашка екипа је јака и у Студентској одбојкашкој студентској и већ две године за редом смо прваци и у Универзитетској лиги, истакао је Иван.

Шта после свега рећи осим – Знање, Вештина, Тимски дух!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.