Машински факултет посетио експерт Европске фондације за обуку (ЕФТ)

У оквиру припрема за предстојећу посету представника земаља чланица Форума за обезбеђивање квалитета у стручном образовању и оспособљавању Европске фондације за обуку (ЕФТ) нашој земљи, Машински факултет у Београду је посетио представник те организације, господин Моунир Бати (Mounir Baati), senior Human Capital Development Expert – VET Quality Assurance.

Господина Батија примио је декан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић, а састанку су присуствовали продекан за наставу, проф. др Марко Милош, продекан за међународну сарадњу и докторске студије, проф. др Маја Тодоровић, продекан за организацију и акредитацију, проф. др Живана Јаковљевић, као и директор Агенције за квалификације Републике Србије, проф. др Часлав Митровић и заменица директора Ивана Чворовић Плавшић, са сарадницима.

На састанку је разматран предлог да Машински факултет у Београду као водећа научно-образована инсититуција у области машинског инжењерства у земљи и региону, буде један од домаћина планираног програма посете представника ЕФТ Форума у новембру ове године, с фокусом на осигурање квалитета каријерног вођења и саветовања. Том приликом је указано на значај учешћа националних  институција у предстојећем догађају, не само у контексту размене знања и добрих пракси на међународном нивоу, него и када је реч о позиционирању Републике Србије као релевантног партнера у области осигурања квалитета целоживотног каријерног вођења и саветовања.

Током посете Машинском факултету господин Бати је обишао модерно опремљене мултифункционалне конференцијске сале Машинског факултета, као и неке од лабораторија, које су у функцији наставног процеса и истраживачког рада: Лабораторију за термотехнику, Лабораторију за кибернетику и мехатронске системе – CMSysLab, Лабораторију за аутоматизацију производних процеса (AUTOMATION),  као и Аеротунел Катдере за ваздухопловство.

Форум ЕТФ представља иницијативу за међународну сарадњу међу националним институцијама надлежним за обезбеђивање квалитета у стручном образовању и оспособљавању у 20 земаља партнера ЕТФ. Посете колега из земаља чланица имају за циљ да пруже подршку модернизацији и унапређeњу обезбеђивања квалитета у стручном образовању и оспособљавању, кроз размену искустава и пружање прилика за учење од колега кроз међународну сарадњу.

Организатор предстојећег догађаја, који ће се одржати у недељи од 18. до 22. новембра је Агенција за квалификације Републике Србије.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.