Билатерални пројекат са Институтом за механику Московског државног универзитета Ломоносов

Машински факултет у Београду и Институт за механику Московског државног универзитета „Ломоносов“ потписали су уговор о билатералном пројекту „Проучавање динамике механичких система са дискретним и континуално распоређеним масама“.

Ово је један од резултата раније потписаног Уговора о научно-техничкој сарадњи између Машинског факултета и московског Института за механику, a на будућем пројекту радиће истраживачи Катедре за механику Машинског факултета заједно са колегама из Москве.

Уговор о пројектној сарадњи потписали су декан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић и заменик директора Инситута за механику проф. др Марат Досаев, који је уједно и руководилац пројекта са руске стране. Потписивању уговора присуствовали су и проф. др Александар Обрадовић, научни саветник, руководилац пројекта испред Машинског факултета, као и проф. др Јуриј Селиутски са Института за механику.

Уговором је предвиђено  одржавање заједничких научних семинара, путем онлајн платформи, на којима ће се дискутовати о научним резултатима добијеним у оквиру пројекта, затим, објављивање заједничких чланака о резултатима добијеним током пројекта у научним часописима из релевантних области, као и учешће на научним конференцијама са заједничким саопштењима о резултатима истраживања у оквиру пројекта.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.