Машинијада 2024: Београдски машинци и ове године чврсто на трону

Студенти Машинског факултета у Београду заузели су прво место у генералном пласману на управо завршеној 63. Машинијади, која је одржана од 12. до 16. маја у грчком граду Паралија и још једном потврдили вишегодишњу доминацију на овом традиционалном сусрету студената машинства из земље и региона.

Чланови репрезентације Машинског факултета су у конкуренцији 15 машинских факултета бриљирали на такмичењу у знању, где су екипно заузели прво место, док су у спортским дисциплинама били други.  Остварени резултати у обе такмичарске дисциплине обезбедили су им и ове године титулу победника целокупног такмичења.

На овогодишњој Машинијади учествовали су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Краљева, Косовске Митровице, Бања Луке, Источног Новог Сарајева, Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара, Подгорице, Скопља и Битоља.

Будући инжењери надметали су се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге су одмерили и у спротским дисциплинама.

На такмичењу у знању, студенти београдског Машинца  су и ове године издоминирали. Освојили су прво место на такмичењу из Математике 1 (Тијана Предић и  Јован Радовановић – ментор ван. проф. др Александар Пејчев), Математике 2 (Јован Радовановић и Марко Тишма – ментор ван. проф. др Александар Пејчев), Механике 1 (Јован Матић и Василије Фишић – ментор Марко Вег, асистент), Механике флуида (Филип Милтеновић и Софија Миладиновић – ментор Милан Раковић, асистент) и Отпорности материјала – Светлана Ракић и Лука Петровић – ментор Милан Јанковић, асистент).

Одлично друго место заузели су у надметању из Термодинамике (Андријана Андрић и Јована Марковић)  и Машинских елемената (Наталија Лазаревић и Јана Симић – ментор Јована Антић, асистент).

Поред такмичења у знању, чланови репрезентације Машинског факултета такмичили су се и у кошарци, одбојци, фудбалу, рукомету, стоном тенису и шаху и то у женској и мушкој селекцији.

Мушке селекције Машинског факултета, освојиле су златну медаљу на такмичењима у кошарци, одбојци, рукомету и шаху. У стоном тенису су били трећи, док су на турниру у малом фудбалу заузели шесто место.

Њихове колегинице биле су мање успешне. У кошарци и шаху заузеле су друго место, у стоном тенису су биле треће, док су такмичење у рукомету и малом фудбалу завршиле на шестој позицији, а у одбојци на седмом месту.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.