Инмолд канцеларија – Подршка образовању и развоју кадрова

Новоотворена канцеларија пожешке компаније Инмолд на Машинском факултет организовала је „отворена врата“ за студенте заинтересоване да се усавршавају и раде на пројектима у реалном радном окружењу. На презентацији у Свечаној сали факултета, а затим и током обиласка канцеларије, млади академци, који нису присуствовали свечаном отварању, имали су прилику да се детаљније упознају са условима и начином рада канцеларије, као и процесом практичног усавршавања.

Канцеларија је резултат дугогодишње успешне сарадње Машинског факулета и Инмолда на реализацији заједничких пројеката, као и у домену образовања. О томе, шта канцеларија нуди студентима Машинског факултета, која практична знања и вештине могу да стекну и шта то конкретно значи за њихову будућу каријеру, говорио је Томислав Милетић, ментор практичне наставе у компанији Инмолд.

„Канцералија студентима нуди конкретан рад на различитим инжењерским проблемима и пројектима којима се наша фирма бави. Таквим начином рада академци стичу вештине и искуство о томе на који начин настају производи које Инмолд пласира на тржиште, као што су алати за бризгање пластике и ИЛМ амбалаже, алати за бризгање пластике техничких делова, IML роботи или технологија бризгања пластике“, рекао је Милетић.

Како је навео, студентима се на овај начин пружа прилика да већ на факултету раде основне инжењерске кораке као што су израда техничког цртежа по моделу и моделирање одређеног производа или неког његовог дела. „Када савладају ту прву степеницу, следећи корак је долазак у матичну фирму, где могу и практично да сагледају како изгледа комплетан процес пројектовања и шта је све потребно да се уради, како би се оно што је представљено на техничком цртежу евентуално унапредило или оптимизовало и изашло као готов производ. Млад инжењер тако учи на који начин треба да размишља и полако сазрева као пројектант који ће моћи да направи конкурентан производ и прода га на тржишту“, истакао је главни Инмодов едукатор.

Цео процес практичног рада одвија се онлајн, путем интернета, а студентима су на располагању одговарајући софтверски програми на којима раде и инжењери у седишту компаније у Пожеги. „Свима је све доступно у реалном времену. Све што студенти ураде у Београду шаљу на „cloud“ којем имају приступ и инжењери у матичној фирми који оцењују и верификују да ли је рад добар или дају инструкције шта би требало да се доради. И у томе је суштина. Студенти се временом усавршавају и стичу потребно искуство за свет рада“, наглагасио је Милетић.

Додао је да студенти од Инмолда могу да очекују подршку и када је реч о њиховој професионалној каријери после завршених студија. „Када стекну потребно искуство и уклопе се у систем рада у Инмолду, студенти могу да конкуришу и за посао у нашој компанији. Отворени смо за све младе људе који се определе да раде у здравом тиму и амбијенту, а Инмолд као компанија која прати савремене токове пословања, својим запосленима даје могућност да бирају да ли ће да раде у седишту фирме у Пожеги или ће радити онлајн, на даљину из Београда, или било којег другог града“, закључио је Милетић.

Презетација је завршена пројекцијом филма о Милутину Миланковићу, а студенти су имали прилику да обиђу и изложбу посвећену животном путу и научном раду овог великана српске и светске науке која је постављена у холу Машинског факултета.

(Извор: Машински факултет) 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.