Бросе пракса: Корак ка извеснијој будућности

Представници компаније Бросе, која од почетка 2020. године званично послује у Србији, представили су студентима Машинског факултета у Београду Програм праксе за школску 2022/2023. годину, као и могућности за рад и наставак професионалне каријере у тој компанији, која се бави развојем и производњом мехатроничких система за аутомобилска врата и седишта, електричних мотора и погона, као и електронике за системе управљача, кочнице, мењаче и хлађење мотора.

После два успешна програма праксе кроз који је прошло више од 50 студената, компанија Бросе покренула је трећи по реду Brose Internship program. Програм праксе почиње у априлу ове године и намењен је студентима завршних година основних академских студија, као и студентима мастер студија техничких факултета који су заинтересовани да каријеру започну у аутомобилској индустрији.

Игор Зеленовић, HR Marketing Coordinator упознао је студенте сa историјатом и развојем компаније, која је четврти добављач у аутомобилској индустрији у свету. Деловима које производи у својим фабрикама Бросе снадбева више од 80 различитих произвођача аутомобила.Процењује се да свако друго возило, има бар један производ ове компаније.

„Компанија Бросе тренутно има 30 хиљада запослених на 70 локација, у 25 земаља на пет континената. Једна од најмлађих локација јесте локација у Србији. Фабрику у Панчеву смо отворили у септембру 2021. године. Тренутно бројимо 600 запослених и бавимо се развојем и призводњом  електромотора и електронике. У наредном периоду планирамо даљи развој погона, а наш циљ је да до 2025. године имамо 1100 запослених“, истакао је Зеленовић.

Студенти су имали прилику да виде како изгледа производни процес у којем је заступљена високо аутомоатизована производња, као и неке од производа ове компаније. О инжењерским изазовима са којима се сусрећу стручњаци који раде на унапређењу и развоју нових производа, говорили су Каи Рауш, design engineer aerodynamics & acoustics и  Младен Ранковић, production team leader, иначе дипломац Машинског факултета.

Представљајући програм праксе и отворене позиције, HR recruiter Јелена Ђорђиевски је указала да је реч о плаћеној пракси која траје шест месеци, 40 сати недељно, уз могућност прилагођавања према обавезама на факултету.

„На овај начин, компанија Бросе студентима нуди могућност да се кроз практичан рад подржан менторством усавршавају на једној од  понуђених позиција, стекну нова  технолошка и научна знања, али и добију могућност ранијег запослења“, поручила је Јелена Ђорђиевски, а затим је студентима појаснила и поступак пријаве за праксу и дала веома битне савете како да напишу репрезентативан  CV и мотивационо писмо.

О својим позитивним искуствима практиката на позицији инжењера аеродинамике, говорио је Александар Тошић, студент завршне године мастер студија на Модулу за ваздухопловство.

„У Бросеу имате могућност да радите на практичним пројектима чији је резултат готов производ и то је непроцењиво искуство“, истакао је Александар и позвао своје колеге да искористе прилику и пријаве се за праксу.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.