Како до првог посла – Ћаскање са ХР стручњацима компаније НИС

Тражење првог запослења након завршетка студија представља изазов за многе младе људе. Прве каријерне кораке прате и многе недоумице, како и где тражити посао, на који начин написати биографију, како оставити добар утисак на разговору за посао и слично, како се припремити за први дан на послу и слично. Одговоре на ова питања, као и практичне савете за успешнији улазак у пословни свет, студентима Машинског факултета у Београду, понудили су ХР експерти компаније НИС, на радионици под називом „ХР за будуће инжењере“.

„Основни циљ радионице јесте  да студентима представимо и демистификујемо процес селекције кандидата који конкуришу за посао у нашој компанији. Односно, да им помогнемо да се што боље припреме за тај процес и себе презентују на најбољи начин, а самим тим и лакше дођу до посла “, рекао је Урош Мирић, менаџер за развој бренда послодавца у компанији НИС. 

Компанија НИС као једна од највећих енергетских компанија у југоисточној Европи и један од највећих послодаваца у Србији, који ангажује више од 11.000 запослених, креирала је  посебне програме подршке развоју и усавршавању младих, као и програме запослења након завршеног факултета. Такође, НИС студентима изабраних факултета омогућава праксу у компанији коју могу да ускладе са обавезама на факултету.  Као друштвено одговорна компанија, НИС тежи  да улагањем у образовање  јача  људске ресурсе и припрема их за све пословне изазове.

„Имајући у виду да је НИС енергетска компанија  и да има велике бизнис потребе, један од наших главних приоритета су управо кадрови које школује Машински факултет. Студентима смо представили програм студентске праксе „NIS Calling“, као и програм „NIS Energy“, који младима омогућава да одмах након дипломирања дођу до првог посла. С тим у вези, било је речи и о различитим профилима инжењера који су нам потребни, као и о конкретним позицијама и пословима, посебно у блоку „Прерада“, односно у НИС-овој рафинерији у Панчеву“, навео је, између осталог, Урош Мирић.

Будући машински инжењери су на радионици имали прилику да сазнају све о платформама на којима се траже послови, како се гледају огласи и који је најбољи начин да се пријаве за одређену позицију. Такође, сазнали су и како треба да изгледа CV, шта је добро да се наведе у биографији, а шта треба избегавати. Представници НИС-а су студенте информисали и томе како изгледа процес тестирања у тој компанији, а кроз симулацију разговора за посао добили су и практичне савете како да се припреме за ХР интервју.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.