Студентском центру изврсности МФ награда МПНТР за изузетне резултате у 2021.г.

Студентски центар изврсности Машинског факулета у Београду један је од добитника награде за постигнуте доприносе у  у области просвете, науке и технолошког развоја за 2021. годину. Награду додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије појединцима и групама који су на том пољу показали изузетне резултате у текућој години.  

На пригодној свечаности поводом Дана просветних радника, први потпредседник Владе РС и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је признање Давиду Цветковићу, студенту Машинског факултета и вођи тима „Беоавиа, који је награду примио у име свих пет студентских тимова ангажованих на различитим иновативним пројектима у оквиру Студентског центра изврности.

Ови млади талентовани људи, који раде на пројектовању и изради беспилотних летелица и ракета, електричног тркачког возила и формуле са мотором СУС, еколошких пловила, аутономних робота, као и на пројектима у области биомедицинског инжењерства, добили су повељу Министарства за објављене научно-истраживачке радове који доприносе унапређењу рада Машинског факултета и иновативних решења у области науке и технолошког развоја.

Поред Студентског центра изврсности МФ, признања Министарства добили су и Јелена Шукљевић, васпитачица у Предшколској установи „Љубица Вребалов“ Пожаревац, Снежана Церовић, наставница и професорка разредне наставе у Основној школи „Кнегиња Милица“ на Новом Београду, Мирјана Катић, професорка математике и директорка Математичке гимназије у Београду, доц. др Драго Јеловац, Клиника за максилофацијалну хируругију Стоматолошки факултет Београд.

Честитајући награђенима, министар Ружић је рекао да је веома важно да њихов труд и рад буде видљив и широј јавности.

„Овом приликом важно је да укажемо и на пожртвованост и велику професионалност свих ангажованих у систему просвете и науке. Захваљујући њиховом преданом и пожртвованом раду није изгубљен ни један наставни дан током пандемије, нити је научни рад стао. Упркос свим изазовима остали су посвећени професији и квалитетном раду“, рекао је он.

Министар је поручио да ће Министарство наставити да унапређује квалитет образовања у Србији и да континуирано улаже у инфраструктурне пројекте на свим нивоима образовања како би омогућило што боље услове за учење и рад.

Свечаној додели награда и признања, присуствовали су проф. др Владимир Поповић, декан Машинског факултета, проф. др Марко Милош, продекан за наставу МФ, као и проф. др Радивоје Митровић, донедавни декан Машинског факултета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.