Завршен упис на Машинцу: Сва буџетска места попуњена у првом уписном року 

На Машинском факултету у Београду успешно је завршен упис студената у прву годину основних академских студија школске 2021/2022. године. „Машинац“ је и ове године у првом уписном року попунио предвиђену квоту од 540 буџетских места на оба студијска програма који су били у понуди будућим бруцошима.

На смеру Машинско инжењерство попуњена су сва предвиђена места. У прву годину студија уписано је 520 бруцоша који се финансирају из буџета РС и 100 самофинансирајућих студената. По закону, пет места је остављено за септембарски уписни рок и кандидате држављане Републике Србије који су средњу школу завршили у иностранству.

Буџетска места попуњена су и на студијском програму Информационе технологије у машинству. Од октобра, овај смер ће похађати 20 бруцоша који се финансирају из буџета. Када је реч о самофинансирајућим студијама на овом студијском програму је предвиђено 40 места, а за сада је уписано 23 кандидата.

До петка, 16. јула, траје пријем захтева за прелаз на Машински факултет с других факултета Универзитета у Београду. Сви средњошколци који су пријемни испит из математике полагали на другим факултетима, могу да поднесу писани захтев за упис на основне академске студије – Информационе технологије у машинству МФ, где је у категорији самофинансирајућих студија преостало 17 слободних места.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.