Декански колегијум МФ честитао студентима 4. април – Дан студената

Поводом 4. априла – Дана студената Универзитета у Београду,  Декански колегијум, наставно и ненаставно особоље Машинског факултета, упутили су најискреније честитке будућим машинским инжењерима, уз поруку да им академска и стручна знања буду путоказ кроз професионалне и животне изазове.

фото: Архива

Студенти Универзитета у Београду од 1954. године обележавају 4. април као свој дан у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали давне 1936. године и у којима је погинуо студент Правног факултета, Жарко Мариновић.

У условима када се цео свет суочава са последицама невидљивог непријатеља, будући инжењери су својим активизмом против ширења корона вируса, показали да су достојни наследници aкадемаца који су пре 85 година храбро устали против јачања фашизма у Немачкој.

Последице пандемије корона вируса битно су утицале на наставу, испитне рокове…  Правовременим реаговњем надлежних државних институција, Универзитета у Београду и Деканског колегијума Машинског факултета створени су услови да се наставни програми на факултету неометано одвијају. Преласком на е-наставу и учењем на даљину успостављен је континуитет наставе. Студенти су и на том пољу показали одговорност да заједно са својим наставницима допринесу успешном завршетку и ове школске године.

Чланови Деканског колегијума су изразили  уверење да ће млади академци наставити да улажу у себе на свим пољима  и својим знањем отврити пут ка бољој и просперитетнијој будућности.

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.