Проф. др Часлав Митровић добитник Сретењског одликовања за 2021. годину

Проф. др Часлав Митровић, шеф Катедре за ваздухопловство Машинског факултета у Београду, добитник је Златне медаље за заслуге, високог одликовања које се поводом Дана државности Републике Србије додељује заслужним појединцима и институцијама.

Указом председника Републике Србије, проф. Митровић је одликован Златном медаљом за изузетне заслуге у области просвете и индустријског развоја, а признање му је 15. фебруара, на свечаној церемонији у Палати Србија,  уручио председник Александар Вучић.

,,Изузетно сам поносан што је моје целокупно досадашње ангажовање препознато и процењено једним овако значајним признањем. Ово признање није само моје. То је признање и свим члановима Катедре за ваздухопловство и запосленима на Машинском факултету у Београду, као и свим мојим експертима у Агенцији за квалификације на успостављању Националног оквира квалификација Републике Србије. Своја лична постигнућа увек сам остваривао заједно са својим колегама, као део тима“, истакао је проф. Митровић. Он је изразио наду да ће ово признање бити и пример млађим колегама и студентима да истрајност и континуитет у раду и стицању нових знања доводе до значајне моралне сатисфакције.

Указом председника Републике Србије поводом Дана државности одликовано је 164 заслужних појединаца и институција. Међу одликованима су појединци, институције и удружења у области културе, медицине, привреде, спорта, науке, дипломатије…

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.