Sedmi kongres studenata tehnike od 12. do 16. marta na Zlatiboru

Savez studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuje sedmi, po redu, Kongres studenata tehnike, na temu „Tehnologije modernog inženjerstva“. Skup će biti održan  od 12. do 16. marta 2021. godine u Kongresnom centru Ratko Mitrović na Zlatiboru. Zbog akteulne epidemiloške situacije, broj učesnika kongresa je ograničen, dok će većina zainteresovanih događaj moći da prate onlajn putem.

arhivska slika

O svim aktuelnim temama iz oblasti tehnike koja se, između ostalog, bavi proučavanjem i iskorišćenjem različitih izvora energije, informacionim i geološkim potencijalom, učesnike će, kroz niz predavanja i radionica, upoznati profesori Mašinskog, Rudarsko-Geološkog, Tehnološko – metalurškog, Elektrotehničkog i Saobraćajnog fakulteta, kao i ostali predavači sa Beogradskog i drugih univerziteta u Srbiji. Na ove teme govoriće i predstavnici resornih ministarstava i vodećih kompanija.

Kongres studenata tehnike je osnovan na inicijativu studenata tehničkih fakulteta koji su uvideli potrebu za sticanjem novih znanja i usavršavanjem u tehničko-tehnološkoj oblasti. Na prvom kongresu 2014. Godine postavljeni su temelji i pokrenut je proces usavršavanja mladih i ambicioznih studenata čija će znanja u budućnosti biti od velikog značaja za razvoj i unapređenje privrede Republike Srbije.

Za sedam godina godina postojanja Kongres studenata tehnike je postao prepoznatljiv studentski događaj u Srbiji. Njegov značaj prepoznao je i veliki broj kompanija. Ambicije su da u narednim godinama kongres  postane prestižan edukativni skup na kojem će studenti imati priliku da se upoznaju sa novim dostignućima u tehnici.

(Izvor: Mašinski fakultet)

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.