Седми конгрес студената технике од 12. до 16. марта на Златибору

Савез студената Машинског факултета Универзитета у Београду организује седми, по реду, Конгрес студената технике, на тему „Технологије модерног инжењерства“. Скуп ће бити одржан  од 12. до 16. марта 2021. године у Конгресном центру Ратко Митровић на Златибору. Због актеулне епидемилошке ситуације, број учесника конгреса је ограничен, док ће већина заинтересованих догађај моћи да прате онлајн путем.

aрхивска слика

О свим актуелним темама из области технике која се, између осталог, бави проучавањем и искоришћењем различитих извора енергије, информационим и геолошким потенцијалом, учеснике ће, кроз низ предавања и радионица, упознати професори Машинског, Рударско-Геолошког, Технолошко – металуршког, Електротехничког и Саобраћајног факултета, као и остали предавачи са Београдског и других универзитета у Србији. На ове теме говориће и представници ресорних министарстава и водећих компанија.

Конгрес студената технике је основан на иницијативу студената техничких факултета који су увидели потребу за стицањем нових знања и усавршавањем у техничко-технолошкој области. На првом конгресу 2014. Године постављени су темељи и покренут је процес усавршавања младих и амбициозних студената чија ће знања у будућности бити од великог значаја за развој и унапређење привреде Републике Србије.

За седам година година постојања Конгрес студената технике је постао препознатљив студентски догађај у Србији. Његов значај препознао је и велики број компанија. Амбиције су да у наредним годинама конгрес  постане престижан едукативни скуп на којем ће студенти имати прилику да се упознају са новим достигнућима у техници.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.