Свечана додела сертификата студентима менторима за школску 2019/20. год.

Студентима Машинског факултета у Београду, који су у школској 2019/20. години активно учествовали у пројекту „Студент ментор“, свечано су додељени су сертификати за успешно ангажовање у реализацији овог програма.

Студенте менторе поздравили су проф. др Љубодраг Тановић, продекан за наставу Машинског факултета, као и студент продекан Никола Јокић и координатор пројекта „Студент ментор“ Анастасија Стрика.

„Студент ментор“ је пројекат Студентског парламента Машинског факултета, а осмишљен је као подршка студентима прве године да се што боље снађу на почетку студија.  Пројекат је први пут уведен  2019. године, а до сада је у њему учествовало укупно 130 академаца са виших година ОАС и МАС.  Кроз сам програм је прошло више од 1300 бруцоша.

Задатак студента ментора је да млађе колеге упуте у свет високог образовања и пруже им неопходну подршку како би што ефикасније испуњавали своје академске обавезе.  За бруцоше је веома важно да имају неког блиског, по годинама и статусу, да им пружи подршку у стручној сфери, укаже на могуће проблеме у току школовања и пружи савет како да те проблеме  реше.

У пројекту „Студент ментор“ ове школске године учествује 70 студената. Поред помоћи бруцошима да лакше преброде прелаз са средњошколског начина учења на виши, академски ниво образовања, циљ пројекта је и повезивање студената свих година и нивоа студија, побољшање комуникације међу њима и, наравно, дружење.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.