Дани Машинског факултета: Награђени најуспешнији студенти  

Поводом Дана Машинског факултета у Београду приређен је симболичан пријем за најбоље студенте у академској 2019/2020. години. Због актуелне епидемилошке ситуације, свечаност је одржана само за оне „најбоље међу најбољима“, односно академце који су током студија остварили просечну оцену 10.  Иначе, за постигнуте резултате на основним и мастер студијама и просечну оцену изнад 9, признања и  пригодне награде ове године добило је  укупно 235 студената.

Студент генерације је Миличић Лука, мастер инжењер машинства – системи наоружања, који је основне и мастер студије завршио оценом 10.  Најбољи студенти на основним академским студијама су  Вукобрат Антонина,  Гавриловић Марко и Шобић Филип, а на мастер студијама:  Пауновић Милица (биомедицинско инжењерство); Миличић Лука  (системи наоружања); Милутиновић Сузана (производно машинство)  и Костић Александра (железничко машинство).

Награду „Професор Тодор Пантелић“ за најбољи мастер рад, коју додељује Фонд за развој теорије машина и механизама добио је Борис Илић, мастер инжењер машинства.  Посебне похвале упућене су и Милану Јанковићу,  коме је недавно уручена повеља Универзитета у Београду за изузетан успех током студија, као студенту генерације Машинског факултета у школској 2018/2019.

Честитке за постигнут успех студентима  је упутио декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић. „Остварили сте заиста врхунске резултате и стекли знања, компетенције и вештине  који ће вам омогућити да свој „интелектулани капитал“ понудите власницима других облика капитала. Истовремено, од вас се очекује да  будете и  „локомотива“ у композицији која ће цело друштво повести напред “, поручио је проф. Митровић.

Продекан за наставу МФ, проф. др Љубодраг Тановић поручио је награђеним студентима да су они нешто највредније што Машински факултет и Србија у овом тренутку имају. „Ви сте креатори и носиоци новог индустријског разоја наше земље“, рекао је проф. Тановић и студентима пожелео успех у наставку школовања и професионалној каријери.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.