Недеља студената – Акција добровољног давања крви

Институт за трансфузију крви Србије, у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Београду и студентом проректором Јагошем Стојановићем, покренуо је акцију добровољног давања крви, под називом „Недеља студената“. Институт за трансфузију крви  позива све студенте Београдског универзитета да се прикључе акцији која се одржава од 26. до 31. октобра 2020.

„С обзиром на новонасталу ситуацију изазвану епидемијом корона вируса, на већини факултета и високих школа није могуће реализовати традиционалне акције добровољног давања крви. Међутим, живот мора да се настави. И даље се бебе рађају, људи обољевају и дешавају се несреће. Због тога је важно да прикупимо довољне количине крви за лечење болесних и повређених којима је крв једини лек. Сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом“, наводи се, између осталог, у саопштењу Института.

Студенти Машинског факултета у Београду који желе да се одазову овој хуманој акцији,  моћи ће да дају крв у петак, 30. октобра, у Институту за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39 на Врачару,  о чему је постигнут договор између студента продекана МФ Николе Јокића и надлежних у Институту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.