Siemens Mobility d.o.o: Три стипендије за студенте Машинског факултета

Siemens Mobility d.o.o. Церовац додељује три (3) стипендије  студентима Машинског факултета за зимски семестар школске 2020/2021. године. Рок за подношење пријава је 01.09.2020. године.

Компанија Siemens Mobility  d.o.o.  Церовац овим програмом стипендирања жели да пружи подршку студентима са истакнутим академским резултатима и интересом за даље усавршавање у области железничког саобраћаја. Стипендија износи 25.000 динара, а стипендирање траје од 6 до 18 месеци.

Детаљније информације о условима Конкурса, критеријумима за пријаву и потребној документацији можете погледати ОВДЕ.  За сва додатна питања можете да се обратите и проф. др Јовану Танасковићу са Катедре за шинска возила на еmail: jtanaskovic@mas.bg.ac.rs

Катедра за шинска возила Машинског факултета у Београду је једина катедра у региону са програмом усмереним на конструкцију, испитивање и одржавање шинских возила која партнерима из привреде може да понуди уско стручан кадар у овој области. Ова катедра негује дугогодишњу веома успешну сарадњу са компанијом Siemens Mobility d.o.o.  Церовац.

Почетком прошле године потписан је и Уговор о научноистраживачкој и пословно-техничкој сарадњи. Тиме је отворен пут,  не само усавршавању  студената мастер академских студија кроз стручну праксу и стипендирање, него и даљем развоју Катедре за шинска возила. Конкретан резултат  су модерно опремљена учионица са свим неопходним дидактичким средствима и компјутерима са  лиценцираним софтвером CREO, као и опремљена лабораторија за практичан рад студената.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.