Немачки Спрингер објавио Зборник радова за Технолошки самит 2020

Зборник радова за Технолошки самит 2020 – Међународну конференцију Индустрија 4.0, која се од 2016. године, сваког јуна одржава у Београду, објављен је данас у издању најпознатијег светског издавача научне литературе – немачког Спрингера.

Овогодишња, пета по реду, конференција требало је да буде одржана од 01. до 04. јуна на Машинском факултету у Београду. Због околности изазваних пандемијом корона вируса, организатори су донели одлуку да се скуп одржи кроз серију панела на којима ће бити разматране најактуелније теме у области  новог технолошког развоја и Индустрије 4.0.

Учесници панела биће и водећи светски експерти за технолошки развој, који су раније потврдили учешће на овогодишњем Технолошком самиту – АМП 2020.  Они ће путем видео-конференцијске везе, представити своје научне резултате и радове из области нових технологија.

Зборник радова за АМП 2020 је осма публикација Машинског факултета у издању немачког Спрингера и према првобитном плану требало је да буде објављен 20. јула. Имајући у виду велики међународни значај конференције и дугогодишњу успешну сарадњу с Машинским факултетом, немачки издавач је уложио напор да Зборник радова буде објављен пре рока. У Зборнику је објављено 26 радова, а публикација је доступна и на званичном сајту конференције www.mefics.org.

Да је Машински факултет поставио нове стандарде у организацији међународних конференција говори и информација да се на листи од 20 најутицајнијих истраживача и професора у свету у области паметне производње , коју је прошле недеље објавило Америчко удружење производних инжењера, налазе и шесторица еминентних стручњака, који од 2016. године учествују на АМП конференцији у организацији Машинског факултета.

Међу њима су: проф. др Луи Ванг, Chair Professor of Sustainable Manufacturing, KTH Royal Institute of Technology, Sweden; проф. др Џун Ни, Shien-Ming “Sam” Wu Collegiate Professor of Manufacturing Science, University of Michigan, USA.; проф. др Џеј Ли, Ohio Eminent Scholar in Advanced Manufacturing and Founding Director of NSF Industry-University Cooperative Research Center on Intelligent Maintenance Systems, University of Cincinnati, USA; проф. др Ђиан Цао, Professor & Director of a manufacturing innovation initiative, Northwestern University, USA; проф. др Роберт Гао, Department Chair and Cady Staley Professor of Engineering, Case Western Reserve University, USA и проф. др Торстен Вуст, Assistant Professor & J. Wayne and Kathy Richards Faculty Fellow in Engineering, West Virginia University, USA.

Већина учесника Технолошког самита 2020 већ су потврдили учешће и на 6. Међународној конференцији Индустрија 4.0, која би требало да се одржи од 31. маја до 3. јуна 2021. године. У фокусу ове конфренције је глобална тема – Интелигентне фабрике“.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.