Конкурс за Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2020

Национално Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији организује се 16. пут заредом, а сви заинтересовани који имају неку иновацију или су пред њеном финализацијом, могу да се пријаве до 3.априла 2020. године путем сајта www.inovacija.org.

фото: twitter

Организатор такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у сарадњи са Привредном комором Србије и медијским партнером РТС. Техничку реализацију Такмичења врши Организациони тим са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко-металуршког факултета у Београду. Наградни фонд у овој години је 6.000.000 динара.

Од почетка априла, па до финала које је заказано за уторак, 22. децембра, одржавају се обуке, проводи самостални рад учесника, помаже надградња иновација у техничком и тржишном аспекту, проверава се стечено знање и квалитет иновација, врши се њихово рангирање и коначно након многобројних провера, добија одређени ранг.

Иновације могу бити од једноставних производа, па до високих технологија, при чему су све области стваралаштва равноправно заступљене. У 2020. години Такмичење се одвија у три категорије:

  • Реализоване иновације (до почетка јуна месеца иновација мора бити направљена бар до нивоа прототипа уз проверљиву функционалност)
  • Студентски тимови (иновативна идеја са перспективном реализацијом)
  • Средњошколски тимови (иновативна идеја новог производа или услуге)

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији можете погледати ОВДЕ.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.