Иновациони центар Машинског факултета на Сајму технике

Овогодишњи, 63. Међународни сајам технике и техничких достигнућа чији је слоган „Време је за нове технологије“, окупио је више од 600 домаћих и страних излагача и других учесника из више од 30 земаља. Ова манифестација, која има традицију дугу две деценије,  била је прилика да се кроз дигиталне технологије промовише концепт Индустрија 4.0, који се, иначе, примењује у 37 земаља у свету.

Машински факултет у Београду, који је лидер Покрета за индустрију 4.0 у привреди и образовању машинских инжењера у Србији, и ове године на сајму представља образовне и истраживачке капацитете, као и достигнућа својих истраживача и успешне студентске пројекте.

Штанд Иновационог центра Машинског факултета посетили су министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, који је и отворио манифестацију, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Владимир Поповић, директорка Београдског сајма Данка Селић, као и многобројни гости и учесници сајма.

Пажњу посетилаца првукао је уређај за точење и очување вина, један од многобројних успешних проналазака који су развили истраживачи Иновационог центра, а чији је развој, патентну заштиту и пут до тржишта подржао Фонд за иновациону делатност Републике Србије.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.