Панел 17: Индустрија 4.0 – Дигитална платформа за Србију

Дигитална платформа за Србију, централна је тема 17. по реду Панела о Индустрији 4.0, који ће бити одржан у уторак, 21. маја 2019. године на Машинском факултету у Београду са почетком у 14 часова. Скуп организују Машински факултет у Београду и Привредна комора Србије – ПКС Београд. (позив и програм)

Ових дана навршава се четири године од када Машински факултет у Београду са Привредном комором Србије – ПКС Београд и партнерима из земље и иностранства ради на Програму Индустрија 4.0, изјавио је проф. др Видосав Мајсторовић, један од аутора Дигиталне платформе и један од оснивача Технолошког самита.

Напомињући да је дигитализација постала општи светски покрет, он је позвао привредна предузећа и друге релевантне чиниоце у нашој земљи да се придруже конзорцијуму чланова Дигиталне платформе за Србију.  Време је да Србија постане 38 земља у свету која има свој Национални програм за Индустрију 4.0, поручио је проф. Мајсторовић.

На 17. Панелу о Индустрији 4.0 биће разматрани сви апсекти разматраће све аспекти И4.0, а затим ће учесницима бити представљен и предлог Програма Индустрија 4.0  за Србију, који су припремили стручњаци Машинског факултета. Овај документ биће усвојен 6. јуна на предстојећем, четвртом по реду, Технолошком самиту – Међународној конференцији о Индустрији 4.0.

Самит ће и ове године окупити водеће светске стручњаке за технолошки развој. Међу њима су проф. др Laszlo Monostori, председник ЦИРП-а (Међународне академије за производно инжењерство) и водећи стручњак за сајбер-физичку производњу, проф. др Tulio Tolio, председник Националног савета Италије за истраживања, експерт за технолошке системе управљане по концепту Индустрија 4.0 проф. др Yasuhiro Takaya, водећи истраживач за производну метрологију у свету и председник IMEKO за производну метрологију, проф. др. Dimitris Kiritsis, један од најугледнијих истраживача за PLM модел у свету и председник IFIP за производни менаџмент и многи други.

Детаљан програм за Технолошки самит можете погледати ОВДЕ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.