Нова унапређења у академска звања

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања новој генерацији редовних и ванредних професора, као и доцената, Машински факултет је наставио вишедеценијску традицију неговања иновативног научног рада и високе стручности наставничког и истраживачког кадра.

У звање редовног професора унапређени су др Предраг Елек, др Татјана Лазовић-Капор, др Наташа Тришовић, др Мирко Динуловић и др Александар Маринковић, а у звање ванредног професора др Влада Гашић, др Јован Танасковић, др Немања Зорић, др Александар Ћоћић, др Горан Шиниковић, др Александар Пејчев, др Слободан Поповић, др Ненад Митровић и др Дејан Илић. Звање доцента понели су др Ружица Тодоровић, др Миша Стојићевић, др Душан Ђукић, др Ненад Коларевић и др Милош Марковић.

Избор у нова звања је најбоље признање и потврда вашег успеха на професионалном плану, рекао је декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић, изразивши очекивање да ће нова генерација  младих наставника значајно допринети даљем унапређењу квалитета образовног и научног рада на МФ.

„Квалитет студија машинства потврђен је недавном реакредитацијом Немачке агенције за акредитацију студијских програма из области техничких наука, информатике, природних наука и математике – АСИИН у којој је изнето низ позитивних оцена за оно што је Машински факултет унапредио у последњих пет година од претходне акредитације“, истакао је проф. Митровић.

Међу бројним иновацијама у настави он је издвојио акредитацију новог студијског програма Информационе технологије у машинству на основним академским студијама и мастер студијски програм за Индустрију 4.0. „Овај програм представља хибрид неколико студијских програма који већ одавно постоје на Машинском факултету и један је од укупно два програма који су добили подршку на конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја“, нагласио је проф. Митровић.

У име унапређених скупу се обратио проф. др Влада Гашић, који се захвалио најближим сарадницима у настави и научноистраживачком раду на колегијалности и подршци.

Свечаном уручењу именовања у нова звања присуствовали су и продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, као и бројне колеге и сарадници.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.