Конкурс: Climate Launchpad 2019 – Светско такмичење зелених пословних идеја

Привредна комора Србије позива заинтересоване студенте да учествују у Climate Launchpad 2019 – највећем светском такмичењу зелених пословних идеја, које и ове године заједнички реализују ПКС и Climate – KIC организација. Рок за пријаву је 22. мај 2019.

Постоји много сјајних идеја за супротстављање климатским променама и смањење штетних емисија. Неке од тих идеја заувек остану само идеје, никада не направе следећи корак и постану одрживе. Некима треба додатни притисак, некима недостаје менторство, некима предузетничка знања и искуства. Захваљујући нашој подршци и подучавању, добре идеје могу постати стварност.

Ко може учествовати? Свако ко има перспективну идеју о чистим технологијама/зеленом бизнису: студенти, истраживачи, консултанти, инжењери, јавне организације и стартапи до 1 године старости. Иновативна идеја може бити из области обновљивих извора енергије, нових приступа у производње хране, ​​урбане мобилности или било које друге области која доприноси ублажавању климатских промена.

Кандидати са најбољим идејама биће позвани да похађају Climate Launchpad програм подршке развоју идеја и започињању сопственог бизниса:

  • Bootcamp  на тему покретања бизниса, уз учешће интернационалног експерта из Холандије 12-13.06.2019. у Београду,
  • Шест Интензивних тренинга намењених усавршавању личних вештина, способности презентовања и развоју пословног модела у периоду јул-август 2019. у Београду,
  • Учешће у Националном финалу 12.09.2019. у Београду,
  • Лично менторство и подршка од стране домаћих тренера.

Захваљујући подршци ЕIT Climate – KIC, победници Националног финала учествоваће на Гранд финалу које ће бити одржано почетком новембра 2019. у Бакуу у Азербејџану, где ће имати могућност да презентују своје идеје пред бројним потенцијалним инвеститорима.

Најбољи учесници Гранд Финала добиће новчане награде у износу 2.500-10.000 еур.

Више информација и аплицирањеhttps://climatelaunchpad.org/application-form/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.