Предавање: Индустрија 4.0 и образовање – Немачко искуство, дипл.инг Саша Симовић, Фесто дидактика

Саша Симовић, дипломирани инжењер у немачкој компанији Фесто – Индустријска aутоматизација и  дидактика, одржаће у уторак, 5. марта 2019. године, на Машинском факултету у Београду предавање на тему „Индустрија 4.0 – Статус 2019″.

Презентација је заказана за 10 часова у Свечаној сали (сала 211/II) МФ, када ће бити одржана и Тематска седница Наставно-научног већа МФ .

дипл. инг. Саша Симовић, Група Фесто – Индустријска аутоматизација и дидактика

На предавању ће бити речи о најважнијим аспектима Четврте технолошке револуције и важности имплементирања нових технологија у образовни систем сваке државе. Посебан акценат је стављен на образовање инжењера који ће у блиској будућности бити носиоци новог индустријског развоја. 

Саша Симовић је сертификовани тренер за „Индустрија 4.0” и носи титулу Chief Expert за такмичења у вештинама „Индустрија 4.0” при организацији „WorldSkills International”. Компанија Фесто је члан иницијативе Индустрија 4.0 немачке федералне владе и укључена је у све кључне стандардизације и иницијативе на тему Индустрија 4.0.“.

Предавање господина Симовића је још једна у низу многобројних активности Машинског факултета у Београду којима настоји да домаћој јавности укаже на значај примене модела Индустрија 4.0 за убрзани економски и привредни развој Србије и њено боље позиционирање у глобалном ланцу вредности.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.