Студенти Машинског факултета донирали новогодишње пакетиће Дому „Јован Јовановић Змај“

Студенти Машинског факултета у Београду посетили су децу без родитељског старања у дому „Јован Јовановић Змај“ и уручили им новогодишње пакетиће. Сусрет са децом био је веома емотиван и незабораван. Овим гестом, будући машински инжењери су поново показали хуманост и на најлепши могући начин улепшали новогодишње и божићне празнике малишанима којима је таква пажња више него потребна.

Средства за куповину 118 пакетића прикупљена су током хуманитарне пројекције филма „Јужни ветар“, која је уз сагласност редитеља Милоша Аврамовића, крајем децембра одржана на Машинском факултету. Велику подршку пројекту дао је и глумац Милош Биковић, који је из Русије, путем друштвених мрежа анимирао јавност да подржи хуманитарну акцију Студентског парламента Машинског факултета.  

Пројекцији филма, поред професора и студената Машинског и других факултета Београдског универзитета, присуствовали су и редитељ, господин Милош Аврамовић, као и глумци Миодраг Радоњић и Милош Петровић. Велики допринос реализацији пројекта дао је студент прве године мастер академских студија Богдан Чарапић, који је ступио у контакт са режисером, глумцима и колегама са Факултета драмских уметности. За квалитет пројекције филма побринуо се “SONY’’ који је студентима на коришћење устипио најсавременији пројектор.   

Ова  хуманитарна акција је показала да добра воља и искрена жеља да се помогне другима, увек нађе пут до оних којима је то потребно, и да најосетљивије групе у друштву, у овом случају деца, могу увек да рачунају на помоћ студената Машинског факултета. Захваљујући великом одзиву студената, прикупљена су значајна новчана средства за куповину 118 новогодишњих поклон пакетића. Захваливши представницима Студентског парламента МФ на указаној пажњи, управа Дома је изнела предлог да се на пролеће у кругу дома организује спортски турнир и дружење са децом.

 Дом „Јован Јовановић Змај“ располаже са 59 места за смештај деце без родитељског старања. Намењен је деци школског узраста, од 7 до 18 година, а студенти који редовно похађају студије имају право на смештај до навршених 26 година старости. Деца у овом дому добијају сву могућу подршку која се односи на смештај, исхрану, васпитање и психосоцијалне потребе. Школовање, здравствену заштиту и друге услуге остварују у локалној заједници, као и деца која живе у породици.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.