JobFair17 – Сајам послова и стручних пракси за младе инжењере

JobFair17- Креирај своју будућност!“ – сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета одржава се од 6. до 7. новембра у згради Техничких факултета у Београду. Организатори пројекта су две студентске организације Истек — Локални комитет Београд и Бест — Локална група Београд.

Студенти волонтери, тринаесту годину заредом помажу колегама да пронађу шансу за запослење у земљи. Основна мисија сајма је смањење незапослености међу младима у Србији и спречавање даљег одлива стручног кадра, посебно у области техничких наука. Пројекат су подржали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта, Град Београд, Општина Палилула као и сви декани техничких факултета Универзитета у Београду.

Сајам, који је, у понедељак, свечано отворен на Машинском факултету у Београду, посетиоцима пружа прилику за лични и професионални развој кроз учешће у многим пропратним садржајима JobFair-а.

JobFair годинама уназад представља везу између студената, компанија и образовног система у нашој земљи, а студенти и дипломци имају шансу да се кроз директан контакт упознају са компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких области, изјавила је за сајт МФ Симона Шутић, координатор за односе с јавношћу. Наравно, наставила је, сајам је добра прилика да се стекне И увид у тренутну потражњу на тржишту, али и да се дође до правих информација о томе која су знања и вештине најпотребније да би се дошло до запослења.

Када је реч о едукативном делу сајма, посетиоци имају прилику да бесплатно присуствују бројним трибинама посвећеним актуелним темама, семинару професионалних вештина „LevelUp – Подигни ниво својих вештина“ , али И да учествују у разговору за посао. Од ове године као додатни садржај организована је И интерактивна радионица „Case Study“у којој учесници решавају проблем дат од стране компаније у реалном времену.

Међу бројним компанијама које ће студентима и дипломцима пружити прилику за запослење су Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, TeleSign, Namics, VIP, Endava, Elsys и Avisto као и многе друге.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.