Jazz вечери на Машинцу

Традиција џез вечери на Машинском факултету, наставља се у четвртак, 5. октобра, када ће у Клубу студената наступити Jazz квартет Давора Острића. Већ тринаест година заредом, сваког четвртка у месецу, имамо веома посећене наступе, на којима се неретко тражи и столица више, каже у разговору за сајт МФ, џез клавириста Давор Острић, иначе, професор Машинског факултета у пензији.

Сваког четвртка у месецу, од 20 до 23 часа, љубитељи џеза моћи ће и ове сезоне да уживају у препознатљивим мелодијама у џез маниру. Свирамо тзв. меки џез, углавном џез стандарде, као што су “Moon Riiver”, “Over The Rainbow”, “The Shadow Of Your Smile” и сличне мелодије, што се публици веома допада, наводи наш саговорник.

Иначе, у квартету, поред проф. Острића, свирају и истакнути музичари са РТС-а, којима наступи на МФ представљају право задовољство, с обзиром да су у публици углавном млади људи, студенти.

Професора Острића питали смо како је успео да споји љубав према музици и машинство, конкретно са машинском статиком, коју је дуги низ година предавао на МФ.. У питању су гени. Клавир свирам од своје девете године, завршио сам и музичку школу, а музиком се бавио и током читаве професионалне каријере – дип. инг. машинства.

Џез је почео да свира пре 20 година, а данас је професионални џез клавирста који наступа са најистакнутијим џезерима у Србији. Људи ме сада познају првенствено као џезера И изненаде се када чују да сам професор БУ, каже кроз осмех проф. Острић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.