Сарадња Машинског факултета у Београду и Института за механику и машинство Поволошког технолошког универзитета

 

sporazumУ интересу развијања даље сарадње Универзитета у Београду и Поволошког државног технолошког универзитета у понедељак је потписан Анекс Споразума о сарадњи између Машинског факултета у Београду и Института за механику и машинство Поволошког технолошког универзитета из Јошкар-Оле у Руској федерацији. У складу са Споразумом о сарадњи Универзитета у Београду и Поволошког државног технолошког универзитета који је закључен 27. августа 2015. године, две институције високог образовања су се сагласиле да успоставе програм размене и сарадње у областима од заједничког интереса, као што су механика, машиноградња, истраживање и развој.

sporazum RusiАнексом, чији су потписници проф. др Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета Универзитета у Београду, професор др Јевгениј Романов, ректор Поволошког државног технолошког универзитета и др Алексеј Јегоров, директор Института за механику и машинство тог универзитета, дефинисана је сарадња у области тероријског и практичног дела наставе, што подразумева размену професора и студената, али и заједничке истраживачке пројекте, краткорочне научне програме и програме научне праксе.

Након потписивања Анекса Споразума о сарадњи, гости из Руске федерације су имали прилику да се ближе упознају са образовним и научно-истраживачким радом Машинског факултета. Посебну пажњу привукао им је најуспешнији студентски пројекат – болид „Друмска стрела“ на којем раде студенти Машинског, али и других техничких факултета Универзитета у Београду.

 

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.