Сарадња Машинског факултета и Директората цивилног ваздухопловства

MemorandumНа маргинама Конференције „САД-ЕУ-Јапан-Србија/Технолошки самит“, која се одржава на Машинском факултету потписан је Меморандум о пословно-техничкој сарадњи између Машинског факултета у Београду и Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије. Документ, чији је циљ успостављање стратешког партнерства две институције, потписали су декан Машинског факултета, професор др Радивоје Митровић и директорка Директората цивилног ваздухопловства, госпођа Мирјана Чизмаров.

Овај документ се разликује од многих споразума о пословно-техничкој сарадњи, јер садржи едукативну, практичну и, што је за Машински факултет најважније, развојну димензију, истакао је декан Машинског факултета професор др Радивоје Митровић. За који год се концепт индустријског развоја Србија буде определила, ваздушни саобраћај биће окосница будућег развоја наше земље, рекао је професор Митровић и нагласио значај заједничког рада Машинског факултета и Директората цивилног ваздухопловства на повећању базе знања из ове веома важне области за безбедност путника.

Memorandum 3Потписивањем Меморандума о сарадњи са Машинским факултетом, Директорат цивилног ваздухопловства је заокружио циклус успотављања специјалних односа са високо школским установама техничке групације у циљу едукације и припреме младих кадрова, истакла је госпођа Мирјана Чизмаров. Према њеним речима сарадња је обострано значајна, јер Директорату недостају кадрови, а најбољим студентима Машинског факултета са ваздухопловства отвара врата за усавршавање и стицање нових знања у тој области.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је једна од најбољих ваздухопловних агенција у Европи што је потврдила и Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја. Веома су поносни и на Категорију 1 која је предуслов за одвијање директног авиосаобраћаја између Србије и САД.

Сарадња Машинског факултета у Београду и Директората цивилног ваздухопловства обухвата студентску праксу, гостујућа предавања запослених у Директорату на Машинском факултету, реализацију тренинг програма, посете Директорату цивилног ваздухопловства, рад на пројектима, истраживачки рад, као и заједнички наступ у јавности. Циљ сарадње је спровођење конкретних активности које имају образовну, практичну и развојну димензију.

(Извор: Машински Факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.