Промовисано 446 инжењера машинства

На Машинском факултету у Београду одржана је друга у низу Свечана промоција инжењера машинства, који су дипломирали у 2022/23. и 2023/24. академској години. Младим колегама  дипломе је уручио продекан за наставу Машинског факултета, проф. др Марко Милош.

Честитајући дипломцима успешан завршетак основних академских студија и звање инжењера машинства проф. Милош поручио да је  додела диплома велики тренутак за сваког од њих, али и за наставнике на Машинском факултету.

„Завршили сте школовање на престижном факултету, не само у нашој земљи, него и у региону. Неки су наставили школовање на мастер студијама, али с обзиром да је наша професија веома тражена уверен сам да ће добар део вас захваљујући дипломи Машинског факултета лако наћи запослење, ако већ и није”, рекао је проф. Марко Милош и младим колегама пожелео много успеха на личном и професионалном плану.

Претходна промоција одржана је у понедељак 23. септембра, а на одвојеним свечаностима дипломе о завршеним основним академским студијама добило је укупно 446 младих инжењера. На Машинском факултету очекују да у наредном периоду неће бити кашњења са издавањем диплома до којег је долазило углавном из процедуралних разлога невезаних за факултет.

Промоцији нове генерације инжењера машинства присуствовали су и др Драгољуб Бекрић, шеф Службе за студентска питања и Весна Симић, секретар факултета.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.