Ноћ Хуманијаде на Машинском факултету

humanijada1Студенти Машинског факулета у Београду, подржали су студентску организацију “Хуманијада” и прикључили се акцији прикупљања помоћи за оне којима је најпотребнија. Тим поводом, у четвртак 12. маја у 17 часова, на Машинском факултету биће одржана “Ноћ хуманијаде”.

Студенти Машинског факултета су препознали хуманитарни карактер акције и желимо на конкретан начин да искажемо подршку и прикључимо се пројекту “Хуманијада” у којем учествују и колеге са Факултета политичких наука, Факултета организационих наука, Учитељског, Правног и Фармацеутског факултета, али и бројне јавне личности у Србији, истакао је председник Савеза студената Машинског факултета Милош Ђоковић. Према његовим речима током “Ноћи хуманијаде” биће одржано музичко такмичење у караокама. Цена улазнице, као и учешћа у музичком такмичењу износи симболичних 200 динара, а сва прикупљена средства ће бити донирана у хуманитарне сврхе, навео је Ђоковић. Сви студенти и професори заинтересовани за акцију могу да се пријаве у просторији 001, од 10.05 до 12.05, у периоду од 11 до 15ч.

“Хуманијада” је организација настала иницијативном студената Универзитета у Београду. Циљ организације је друштвено ангажовање младих на прикупљању хуманитарне помоћи, али истовремено и начин да се покаже да су млади друштвено одговорни, хумани и спремни да помогну. Ове године активност “Хуманијаде” је усмерена на прикупљање средстава за Фондацију “Подржи живот” коју је покренуо глумац Сергеј Трифуновић, па ће и средства прикупљења у “Ноћи хуманијаде” на Машинском факултета бити уплаћена тој фондацији.

Хуманијада није прва хуманитарна акција студената Машинског факултета. Студенти нашег факултета су веома заинтересовани за акције које имају хуманитарни карактер. Савез студената Машинског факултета већ три године уназад организује и учествује у разним хуманитарним акцијама које су имале одличан одзив студената, због чега смо веома поносни, нагласио је Ђоковић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.