Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић за 2025. годину

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић (www.stipendienprogramm.org) омогућава студентима и младим дипломцима из Србије да стекну прво радно искуство у водећим компанијама у Немачкој.

Програм је покренут 2004. године под покровитељством немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) и компанија учесница у Програму, а на иницијативу Одбора немачке привреде за Источну Европу (OAOAV). Програм спроводи Немачко друштво за међународну сарадњу (GIZ), а имплементира Одбор немачке привреде за Источну Европу, у сарадњи са Фондацијом др Зоран Ђинђић.

У протеклих 21 годину, кроз овај програм обезбеђена је стручна пракса за више од 1000 студената и младих дипломаца. Многи од њих данас раде у својим матичним земљама где доприносе даљем развоју региона. Сви они су провели од три до шест месеци у једној од водећих немачких компанија, где су добили прилику да прошире своја знања стечена током студија, примене их у пракси и сазнају чиме желе да се баве у будућности.

Ко може да се пријави?

  • Студенти основних академских студија, уписани најмање у 5. семестар приликом пријављивања
  • Мастер студенти
  • Докторанди
  • Млади дипломци који су дипломирали након 1. јануара 2024. године
  • Не старији од 28 година
  • Стажирање се нуди у области економије, пословне администрације, инжењеринга, рачунарства, комерцијалног права, новинарства, пољопривреде, биологије и хемије
  • Кандидат који одлично познаје енглески и/или немачки језик.

Како се пријавити?

Заинтересовани кандидати за програм стипендија могу да се пријаве од 1. октобра 2024. до 14. новембра 2024. године путем веб-сајтa: www.stipendienprogramm.org.

Више о програму пракси и процедури пријављивања сазнајте ОВДЕ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.