CPA&G 2024 – 25. Симпозијум из области целулозе, папира, амбалаже и графике – Позив

Традиционални 25. Симпозијум из области целулозе, папира, амбалаже и графике – CPA&G 2024 одржаће су од 10. до 12. јуна у Београду, у просторијама Привредне коморе Србије, Теразије 23.

Скуп организује Технолошко-металуршки факултет Универзитет у Београду у сарадњи са Центром за целулозну, папирну, амбалажну и графичку индустрију Србије и Удружењем за  за шумарство, прераду дрвета, индустрију намештаја и папира (ПКС), а под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије и Привредне коморе Србије.

Као и ранијих година, симпозијум ће окупити представнике академске заједнице и стручњаке из индустрије  целулозе, папира, амбалаже и графике, ради размене знања и искуства у области нових технологија, као и нових операција и процеса у  постојећим технологијама, који доприносе смањењу трошкова производње, побољшању квалитета производа, увођењу циркуларне економије, енергетској ефикасности и очувању животне средине.

Међу актуленим темама о којима ће се дискутовати су:

  • Иновације у процесима производње целулозно-папирне, амбалажне и графичке (CPAG) индустрије: нове технологије и трендови за економичније пословање;
  • Примена дигиталне технологије у CPAG индустрији: интеграција производње, маркетинга и дистрибуције за унапређење пословних перформанси;
  • Ефикасност енергетских процеса: коришћење обновљивих извора и технолошке иновације у штедњи енергије;
  • Одрживост и циркуларна економија у CPAG индустрији: пут ка одрживијем пословању;
  • Екологија и заштита животне средине у CPAG индустрији: управљање отпадом и стари папир као стратешка сировина;
  • Примери добре праксе и иновативна решења у индустрији CPAG: осврт на постигнуто у протеклом периоду;
  • Школовање квалификованог кадра за CPAG индустрију и подстицање младих талената: актуелне потребе и будуће перспективе.

Рок за пријављивање радова је 15.04.2024. године. Прихваћени радови  биће штампани у Зборнику радова у целини.

Симпозијум ове године посебну пажњу посвећује младим кадровима кроз презентацију њихових радова и иновативних решења. Организатори позивају младе инжењере и студенте да прикажу своје идеје о иновацијама у производњи, нових техничким решењима, материјалима, предлозима унапређенја процеса производње или организације рада. За најбоља решења предвиђене су награде.

Студенти свих нивоа студија са Машинског факултета у Београду су ослобођени плаћања котизације.

Детаљније информације о скупу, као и линк за пријаву доступни су на веб-сајту  CPA&G.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.