Београдски дани инжењера на Машинском факултету – од 8. до 10. марта

Машински факулет у Београду је и ове године домаћин манифестације “Београдски дани инжењера” која окупља студенте техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Ова традиционална такмичарска смотра науке и иновација одржаће се од 08. до 10. марта по 17. пут, а организатор је Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд.

Пројекат се састоји од едукативног и такмичарског дела, а циљ је да се међу младим академцима подстакну креативност и тимски дух у решавању различитих изазова. За студенте је то и прилика да тестирају своја знања и вештине и стекну практично искуство у области инжењерства и менаџмента.

Како је програмом предвиђено 8. марта, након свечаног отварања, студенти ће имати прилику да посете Сајам иновација и упознају се са иновативним пројектима из различитих научних области које презентују стартапови и студентски тимови, међу којима су  Друмска стрела и Беоавиа, а моћи ће да испробају и “Симулатор летења”.

У оквиру менифестације биће  организоване и едукативне радионице намењене такмичарима за развијање личних вештина и интеракцију са представницима компанија, а само такмичење биће одржано 9. и 10. марта.  Такмичење је тимског је карактера и обухвата две категорије: Студија случаја и Иновативни дизајн.

У категорији Студија случаја задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Иновативни дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему,  коју затим презентују пред стручним жиријем.

БЕСТ (eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 85 универзитета из 30 земаља Европе. Организација постоји од 1989. године и њен главни циљ је да омогући повезивање, комуникацију и размену студената технике из свих делова Европе. Удружење студената технике Европе — БЕСТ Београд, је аполитична, непрофитна и волонтерска организација која више од 20 година доприноси развоју студената техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.