Гост Машинског факултета: Проф. др Станислав Пејовић

Зашто су недостатак континуираног образовања и комерцијални рачунарски програми опасни и зашто је важно да образовани стручњаци, не само користе, него и пишу програме у својој области, нека су од питања о којима ће студентима Машинског факултета у Београду говорити професор др Станислав Пејовић.

Предавање професора Пејовића под насловом „Недостатак континуираног образовања – Комерцијални рачунарски програми најопаснији за кориснике“ – биће одржано у четвртак, 14. априла 2016. године у 14 часова, у Свечаној сали факултета (сала 211).

Акценат је на неопходности стручне израде савремених рачунарских програма у областима примене флуида, којима би се откриле све тешкоће које се јављају током њихове примене. Конкретно, хидрауличне појаве које су често узрок хаварија и других тешкоћа у хидроелектранама.

Проф др. Станислав Пејовић је редовни професор Машинског факултета у пензији. Гостујући је професор на два Универзитета у Торонту у Канади (Ryerson University, University of Toronto), где је овлашћени инжењер. Био је и гостујући професор Универзитета у Сингапуру. Члан је Техничког комитета за хидроенергетику Америчког удружења машинских инжењера. Учествовао је у изради низа пројеката хидроелетрана и хидрауличких система на простору некадашње СФРЈ, Ирану, Индонезији, САД, Канади, Сингапуру…

(Извор: Машински факултет)

Scheduled Издвајамо Обавештења и позиви
Bookmark the permalink.

Comments are closed.