Машинац потврдио титулу најхуманијег – За пар сати прикупљено 98 јединица крви

Машински факултет у Београду, недавно је добио признање Института за трансфузију Републике Србије за најхуманији факултет Универзитета у Београду у школској 2022/2023. години, не само због броја донираних јединица крви, него и за ширење свести о значају добровољног давалаштва међу студентском популацијом.

Да је признање заслужено, потврдила је и прва овогодишња акција добровољног давалаштва, када је заједничким снагама студената и запослених прикупљено рекордних 98 јединица  крви.

Акција је одржана у уторак, 7. новембра у реновираној читаоници Машинског факултета, која ће ускоро поново бити на располагању студентима и њиховим наставним активностима. Иначе, акцију добровољног давања крви на Машинском факултету традиционално организује Савез студената Машинског факултета у сарадњи са управом факултета, Институтом за трансфузију Републике Србије, као и студентским тимом Беоавиа.

Студенти Машинског факултета имају веома високо развијену свест о значају хуманитарног и друштвено-одговорног рада. Савез студената Машинског факултета, уз подршку управе факултета, традиционално организује и акцију прикупљања новогодишњих пакетића за децу из најосетљивијих социо-економских група и малишане са Косова и Метохије, као и многе друге ваннаставне активности у области образовања, науке и културе.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.