Радионица о BIM (Building, Information, Modeling) и софтверу Autodesk REVIT-MEP – 17. новембар

Машински факултет и компанија TeamCAD d.o.o. склопили су прошле године Уговор о научно-истраживачкој, стручној и пословно-техничкој сарадњи, чиме су створени услови за даљи развој и унапређење досадашње, веома успешне сарадње са истраживачима Катедре за термотехнику. У току пролећног семестра остварана је  сарадња у области образовања, у оквиру предмета Стручна пракса М-ТТА, кроз стручну обуку 10 најбољих студената друге године МАС Модула за термотехнику за коришћење софтверског пакета Autodesk REVIT MEP (Mechanical – Electrical – Plumbing). Сви полазници су успешно завршили обуку и добили званичан Autodesk REVIT MEP сертификат.

У петак, 17.11.2023. у 12:30 до 14 h у сали 514, компанија TeamCAD d.o.o. ће одржати бесплатну радионицу о BIM (Building, Information, Modeling) и софтверском пакету REVIT за све студенте и запослене Машинског факултета.

Радионица ће обухватити следеће теме: појам BIM (Building, Information, Modeling), предности и изазове такве технологије, тренутне могућности имплементације и могућности даљег развоја.

Пимена БИМ технологије у немачкој компанији „VIEGA“: макета зграде „VIEGA World“ и 3D модел термотехничких инсталација / Извор: ван. проф. др Т. Бајц

 REVIT је Autodesk-ово иновативно, софтверско решење за пројектовање и извођење објекта у зградарству на BIM (Building, Information, Modeling) платформи и подразумева интензивну сарадњу инжењера свих профила у току трајања пројекта од идеје до реализације на терену, а у истом софтверском окружењу.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.