Лидерство Машинског факултета – заједнички циљ

Професори су препознали проблем и решени су да учине додатне напоре на подизању квалитета наставе својих студената, истакао је декан Машинског факултета, на састанку посвећеном унапређењу квалитета наставе и бољем успеху студената. Он је апеловао на студенте да у међусобној комуникацији мотившу своје колеге да се више ангажују на испуњењу својих обавеза.

Ви сте наш производ и наше огледало, а ваш будући успех као инжењера је и успех Машинског факултета, истакао је проф. др Митровић нагласивши, да модел Болоњског принципа у образовању не сме да се претвори у својеврсну трку за пролазношћу на испитима и спуштање критеријума у образовању.

Проф. Митровић је подсетио да је Машински факултет од ове године укључен у Информациони систем Универзитета у Београду и да је у обавези да евидентира све резултате у наставном процесу, укључујући излазност и пролазност студената на испитима. Садашњи резултати нису на задовољавајућем нивоу, посебно на основним академским студијама и зато је тренутак да сви заједно уложимо напоре и у наредном периоду остваримо што боље резултате, нагласио је декан МФ и позвао студенте и професоре да дају предлоге и сугестије који би допринели остварењу заједничког циља.

Током конструктивне расправе чуло се низ интересантних предлога. Један од њих је да се на мастер студијама уведе пракса на нивоу Факултета свих смерова током које би студенти заједнички радили на изради неког уређаја, наравно уз менторство професора. То би, како је речено, било добар пример и додатна стимулација студентима нижих година студија. Пажњу је привукла и сугестија да се студенти на ОАС активније укључе у израду научних радова, што је оцењено као додатна мотивација за активније укључивање у наставу и постизање бољих резултата у учењу. Током састанка су изнете и сугестије које се односе на унапређење самог процеса наставе, на начин који би допринео њеном динамизирању и атрактивности и у којој би студенти активно учествовали.

Поред декана Машинског факултета, састанку су присуствовали продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, шефови катедaра и модула, студент продекан Марко Гојак и велики број студената основних и мастер студија на Факултету.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.