Будући инжењери привлачни волонтерима

33Машински факултет у Београду  је изузетан међу институцијама високог образовања у Србији по томе што осим квалитетне стручне наставе, својим студентима нуди и могућност свестраног образовања у другим областима и стицање социјалних вештина. Као један у низу догађаја који се организују с тим циљем, на нашем факултету је одржана презентација волонтерских кампова у земљи и иностранству у организацији Младих истраживача – Волонтерског сервиса Србије. Студентима Машинског факултета том приликом предстваљена је волонтерска мисија која представља хуманију страну савременог живота.

Волонтери су по дефиницији великодушни, позитивног духа и чине друштво бољим, а волонтирање такође представља процес учења, истакла је Лена Мицић из Волонтерског сервиса. Теме кампова су различите, али су најпопуларнији они из области заштите животне средине, учења језика или адаптације разних зграда, конструисања дечијих игралишта и слично.

После три недеље боравка у волонтерском кампу сваки млади човек врати се богатији за неко позитивно искуство, нагласили су предавачи.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.