Почело пријављивање за упис на факултете: На Машинцу гужва на шалтерима

Машински факултет у Београду и ове године будућим студентима основних академских студија нуди два атрактивна студијска програма – Машинско инжењерство и Информационе технологије у машинству.

На студијском програму Информационе технологије у машинству, биће уписано 60 кандидата – 20 на терет буџета Републике Србије и 40 самофинасирајућих. Знатно већи број студената биће уписан на студијском програму  Машинско инжењерство, где је предвиђено укупно 620 места – 520 буџетских и 100 самофинансирајућих.

Будући бруцоши који намеравају да упишу студијски програм Информационе технологије у машинству пријемни испит из математике полажу 28. јуна, а њихове колеге које се определе за класично Машинско инжењерство пријемни полажу 29. јуна, такође из математике.

На пораст интересовања младих за студије машинства утицало је неколико фактора. Машински факултет нуди широк спектар специјалности која су интересантна, иновативна и доносе корист не само студентима који заврше тај факултет већ и целом друштву.

С друге стране, инжењери свих струка данас су све траженији и све боље плаћени. Статистика Националне службе за запошљавање показује да је последњих година највећа потражња од стране послодаваца била за дипломираним и мастер инжењерима машинства, а затим и ИТ сектор, електротехника и грађевинарство.

Део атмосфере првог дана пријављивања за полагање пријемног испита и упис на Машински факултет можете да погледате у видео клипу у наставку:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.