Полимарк угостио студенте Машинског факултета

Студенти друге године мастер академских студија Машинског факултета у Београду и слушаоци предмета Стручна пракса М на Катедри за индустријско инжењерство недавно су боравили у стручној посети предузећу Полимарк.

За младе академце је ово била још једна прилика да прошире своја знања, стечена на предавањима и вежбама и да се упознају са производним програмом, системима менаџмента и процесима у организационим целинама производње и одржавања у пракси. Припрема и организација производних процеса и решавање проблема уских грла, примена аутоматизованих система, функционисање ланаца снабдевања и организација система одржавања, су само неке од области и врста процеса, које су студентима индустријског инжењерства од значаја, a које су могли боље сагледају током посете овом успешном предузећу.

Предузеће Полимарк основано је 1989. године као мало предузеће, a од 1992. године интензивно je ширило производни програм. Данас је Полимарк синоним за успешну домаћу компанију, првенствено препознатљиву по својим брендовима Полимарк, Томатино, Бионачин.

Добродошлицу студентима пожелеле су Емилија Лукић, директор Сектора корпоративних послова и Славица Матин, менаџер Службе за људске ресурсе, које су их укратко упознале са развојем и организационим структурирањем предузећа. Том приликом је истакнуто да се  Полимарк од самог почетка свог пословања придржава највиших стандарда квалитета и свој рад у готово свим сегментима усклађује са њима.  Микробиолошка и хемијска контрола производа у свим фазама производње, као и сарадња са научним институцијама, заједно са поменутим стандардима, омогућавали су да Полимарк континуирано гарантује конзистентан квалитет током рока трајања производа и захваљујући томе расте и развија се.

У наставку посете, студенти су у пратњи директора производње обишли производни погон, где су могли да се боље упознају са аспектима управљања производњом и одржавања машина и опреме, али и да поставе питања и продискутују са запосленима потенцијална решења даље оптимизације процеса.

Руководство компаније Полимарк је нагласило да су им неопходни млади инжењери профила индустријског инжењерства с обзиром на широк дијапазон производног програма, бројне добављаче и клијенте и план за даље осавремењавање постојећих технологија.

Посету компанији, која је обострано оцењена као веома успешна, организовала је проф. др Мирјана Мисита.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.