Машинац апсолутни победник Машинијаде 2023

Студенти Машинског факултета у Београду заузели су прво место у генералном пласману на недавно завршеној 62. Машинијади, која је од 18. до 22. маја одржана у Охриду, у Републици Северна Македонија.

У конкуренцији 9 машинских факултета из земље и региона, студенти београдског Машинца су  бриљирали на такмичењу у знању, као и у спортским надметањима. Прво место у обе категорије, донело им је титулу апсолутног победника целокупног такмичења.

На овогодишњој Машинијади учествовали су студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Бања Луке, Источног Сарајева, Скопља, Битоља, Штипа и Сплита. Будући инжењери надметали су се у знању из механике, математике 1 и 2, термодинамике, машинских елемената, механике флуида и отпорности материјала, а снаге су одмерили и у спортским дисциплинама.

На такмичењу у знању, студенти београдског Машинца  освојили су прво место у надметању из:

  • Математика 1 (Данило Гиљен и Јован Радовановић, ментор др Александар Пејчев, ван.проф.);
  • Математика2 (Алекса Маџаревић и Марко Тишма, ментор др Александар Пејчев, ван.проф.);
  • Механика ( Јован Матић и Василије Фишић – ментор Марко Вег, асистент);
  • Термодинамика ( Дејан Лепојевић и Моника Ђорђевић – ментор, др Неџад Рудоња, ванр. проф);
  • Машински елементи (Наталија Лазаревић и Александар Милошевић, ментори, Иван Симоновић и Павле Љубојевић, асистенти);
  • Отпорност материјала (Милица Новичић и Светлана Ракић, ментор Милош Јовановић, асистент).

Одлично друго место на такмичењу из предмета Механика флуида, освојили су Андрија Јовановић и Анђела Клинчевић (ментор, асистент Милан Раковић).

Поред такмичења у знању, чланови репрезентације Машинсог факултета такмичили су се и и у кошарци, одбојци, фудбалу, рукомету и стоном тенису и шаху и, то у женској и мушкој селекцији.

Кашаркашице, рукометашице, одбојкашице и шахисткиње Машинца освојиле су прво место на такмичењу у овим спротским дисциплинама, док су у фудбалу и стоном тенису  биле друге. Мушке селекције Машинског факултета, освојили су златну медаљу на такмичењима у кошарци, стоном тенису и шаху, док су у рукомету били други, а надметање у малом фудбалу завршили су на четвртој позицији.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.