Нови термин предавања “Будућност образовања – Која је твоја улога у развоју промена” – 25. мај у 18 часова, онлајн

Предавање под називом “Будућност образовања – Која је твоја улога у развоју,” које је требало да се одржи данас, 18. маја на Машинском факултету у Београду, са почетком у 13 часова је отказано и биће одржано у новом термину, у четвртак 25. маја у 18 часова, у онлајн формату на званичном You Tube каналу Фондације “Образовање за Србију”, која је организатор овог предавања.

Предавање можете пратити путем следећег линка: https://youtu.be/1FdL2Jjq3xI

Студенти ће током предавања имати прилику да сазнају више о најновијим трендовима у образовању, како се технологија и иновације преплићу са образовањем и како могу да буду део тог процеса. Упознаће се и са футуристичким европским иницијативама у области образовања, а сазнаће  и како оне утичу на целоживотно учење, што ће им свакако помоћи да се припреме за глобално тржиште рада.

На предавању ће бити речи и о томе на који начин микрокреденцијали и блокчејн технологија могу да унапреде њихов лични портфолио, чиме ће се истаћи у конкуренцији за посао или даље студије. Такође, имаће прилику да се упознају са дисруптивним технологијама и иновацијама које мењају образовање и сазнају како могу лично да допринесу тим променама. Откриће и како да се пријаве на конкурс за националне еду-лидере!

Зашто је упознавање трендова образовања важно?

  • Према Светском економском форуму, 65% данашњих основаца ће радити послове који још не постоје. Као студент, сад имате прилику да се одмах профилишете за послове будућности.
  • Кроз целоживотно учење, европске иницијативе помажу преквалификацију и унапређење вештина за око 24 милиона грађана широм Европе. Информисаност о овим иницијативама и могућностима за даље усавршавање може вам отворити врата за нове каријерне могућности.
  • 72% послодаваца верује да микрокреденцијали имају исту вредност као и традиционалне дипломе. Стицање додатних вештина кроз микрокреденцијале може вам помоћи да се истакнете међу послодавцима и обезбедите боље позиције у својој каријери.
  • До 2025. године, очекује се да ће око 60% радних места захтевати дигиталне вештине. Упознавање са трендовима у дигиталном образовању може вам омогућити да будете конкурентни у динамичном тржишту рада.

Студенти заинтересовани за предавање могу да се пријаве путем линка:  https://forms.gle/AUYbNcLeLjNQxPFeA

Bookmark the permalink.

Comments are closed.